سخنگوی قوه قضاییه:

سرنخ‌های قوی برای شناسایی اموال بابک زنجانی

- سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به سه اتهام میلاد حاتمی گفت: در پرونده مربوط به اتهامات وی، ۲۱ متهم دیگر هم مطرح هستند و این فرد اکنون در بازداشت به سر می برد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، سخنگوب قوه قضائیه در مورد بابک زنجانی گفت: ما سرنخ‌های قوی برای شناسایی اموال بابک زنجانی پیدا کردیم که تکلیف اجرای حکم برعهده دادسرای عمومی و انقلاب تهران است و آنچه گزارش داریم این است که تاکنون نسبت به شناسایی اموال و ارزیابی اموال داخل و خارج اقدام جدی انجام شده است.

ستایشی افزود: سرنخ‌های قوی برای شناسایی اموال بابک زنجانی پیدا کردیم که تاکنون حدود ۵۰۰ میلیون دلار به وزارت نفت واگذار شده است اما کل رد مال این فرد یک میلیارد و ۹۶۶ میلیون یورو است و در مورد رد مال بقیه طلب به وزارت نفت چون بخشی از اموال این فرد در خارج از کشور قرار دارد، اقدامات خوبی در راستای استرداد اموال در حال انجام است و سرنخ‌های خوب و قوی از اموال وی به دست آمده است و نامبرده اکنون در زندان است.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده میلاد حاتمی گفت: در این پرونده ۲۲ متهم مطرح است و فرد مورد نظر به اتهام افساد فی الارض، پولشویی و اخلال در نظام پولی و ارزکشور در بازداشت است همچنین فرد دیگری نیز به اتهام معاونت در بازداشت به سر می‌برد و بقیه متهمان با تودیع وثیقه آزاد هستند و پرونده در دادگاه انقلاب اسلامی در جریان رسیدگی قرار دارد.

شناسایی ۱۱۰۰ تکلیف برای دستگاه‌ها در پایگاه اطلاعاتی سازمان بازرسی 

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره عملکرد سامانه جامع تکالیف و ترک فعل سازمان‌ها و اینکه طبق سند تحول مهلت اجرای آن تا پایان تیر ماه بوده، این سامانه چه زمانی اجرا می‌شود، گفت: تکالیف کلیدی در رابطه با دستگاه‌ها و حوزه‌های مهم کشور شناسایی شده است. مطابق با اولویت‌بندی‌ها، تکالیف شناسایی و در حال بارگذاری است.

ستایشی ادامه داد: درگاه سامانه یکپارچه سازمان بازرسی به نام سینا، طراحی و رونمایی شده است. این درگاه دو بخش درون سازمانی و برون سازمانی دارد و در راستای تجمیع سیستم‌های اطلاعاتی فعالیت می‌کند. درگاه درون سازمانی در حال بهره برداری است و در اختیار سازمان بازرسی کل قرار دارد.

وی اضافه کرد: اکنون بالغ بر هزار و یک صد تکلیف دستگاه‌ها در پایگاه اطلاعاتی سازمان بازرسی وجود دارد و فرایند بررسی و صحت سنجی آن در حال انجام است.تکالیف شناسایی و رصد و پایش میشود و اقدام مستمری است که در حال پیگیری و انجام است.

آخرین وضعیت پرونده جاسوس سوئدی

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده جاسوس سوئدی اظهارداشت: این پرونده در دادسرای تخصصی تهران تحت رسیدگی قرار دارد و اتهام این فرد جاسوسی است و تاکنون در بازداشت به سر می برد.

ستایشی افزود: توسط ضابطین اسناد و مدارک خاصی به دست آمده است و پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است و ممکن است عناوین اتهامی دیگری هم اضافه شود.

صدور رأی بدوی ۶ ماه حبس برای حسین دهباشی

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره وضعیت پرونده شکایت سیدحسن خمینی از حسین دهباشی گفت:  برای این پرونده در ناحیه ۳۱ دادسرای تهران قرار نهایی صادر و به آن اعتراض می‌شود و پرونده با صدور کیفرخواست در شعبه ۱۰۵۰ دادگاه عمومی و انقلاب تهران رسیدگی می‌شود و طبق رأی صادره به ۶ ماه حبس محکوم می‌شود و اکنون با اعتراض به رأی بدوی فعلا پرونده در شعبه اول تجدید نظر تهران در جریان رسیدگی قرار دارد.

الکس به اعدام محکوم شد

ستایشی در پاسخ به سوالی درباره بازداشت یکی از سر شبکه‌های فساد به نام الکس( شهروز سخنوری) که دو سال پیش به همراه مادر و فردی که رابط وی بود، دستگیر شد، گفت: راه اندازی شبکه سازمان یافته فساد از اتهامات این فرد است.

وی ادامه داد: این فرد به اعدام محکوم شد همچنین متهمان دیگر به موجب فراهم کردن زمینه فساد به هشت سال حبس محکوم شدند و حکم در حال اجرا است. متهم دیگری هم در پرونده است که حکم وی هنوز اجرا نشده است.

بخشش ۹۲۴ محکوم قصاص از سال ۱۴۰۰ تاکنون

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره گذشت اولیای دم گفت: تلاش ما بر این است از ظرفیت‌های مردمی، ساختارهای سازمانی و استفاده از همه ظرفیت‌هایی که در راه تحقق صلح و سازش وجود دارد استفاده کنیم.

ستایشی با اشاره به پویش «به عشق علی می‌بخشم»، اظهارداشت: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۶۷۹ و چهار ماهه نخست سال جاری تعداد ۲۴۵ محکوم با بخشش اولیا دم از حق خود گذشت کردند و در مجموع نسبت به ۹۲۴ محکوم به قصاص بخشش و گذشت شد و این افراد زندگی دوباره یافته‌اند.

اتهامات تاج‌زاده 

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده مصطفی تاج‌زاده و اتهامات وی گفت: یک اتهام تشویش اذهان عمومی  و یک اتهام دیگر هم تبلیغ علیه نظام  است.

تعیین تکلیف آزمون وکالت

ستایشی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت اعلام نتایج آزمون وکالت گفت: موضوع برداشتن سقف عددی از آزمون‌های سردفتری و وکالت معیار پذیرش داوطلبان در آزمونهای ذکر شده، کسب حداقل ۷۰ درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حائزین بالاترین امتیاز است. قید واژه امتیاز در نص قانون از صراحت ماده مورد بحث کاسته است و ممکن است نیاز به تفسیر مجلس داشته باشد.

وی ادامه داد: حوزه معاون اول قوه قضاییه، طبق بررسی‌های انجام شده پیگیر موضوع است. جمع بندی بر اساس نمره خام بوده اما به دلیل اینکه نمایندگان موضوعاتی را مطرح کردند، ظرف چند روز آینده استفساریه اخذ می‌شود.

آخرین وضعیت پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی 

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده سقوط هواپیما اوکراینی گفت: این پرونده با صدور قرار جلب دادرسی و کیفرخواست در دادگاه ویژه‌ای در سازمان قضایی نیروهای مسلح مطرح شد.

ستایشی ادامه داد: این پرونده در مرحله جلسات دادرسی با نقص تحقیقات به دادسرا بازگشت و دادسرا در راستای رفع نقص اقدامات موثری انجام داده است و پرونده پس از تکمیل تحقیقات به دادگاه اعاده می‌شود.

وی اضافه کرد: موضوع عمده بحث اعتراض برخی از نکات نظریه کارشناسی است هرچند کارشناسی غنی روی این پرونده انجام شده است اما به هر حال حق شکات و اولیای دم بود.

ستایشی افزود: کار ابلاغ پرونده به دادگاه در حال انجام است و ظرف روزهای آینده پرونده به دادگاه اعاده می‌شود.

پرونده قتل یک وکیل در شاهرود

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اقدام علیه یک وکیل در شاهرود و اینکه این پرونده در چه مرحله‌ای قرار دارد، گفت: این فرد بر اساس اصابت گلوله مجروح می‌شود و  در جریان انتقال به بیمارستان قادر به تکلم بوده و  نکاتی را راجع به مظنون ارائه می‌کند و اسمی را ذکر می‌کند و بر اساس دستور قضایی و اقدام به موقع ضابطین، فرد مورد نظر دستگیر می‌شود و پس از دستگیری با صدور قرار کیفری بازداشت می شود و پرونده در مرحله مقدماتی است و  نکاتی در این پرونده مطرح است که از ناحیه ضابطین و با همکاری تهران در حال بررسی است.

وی در پاسخ به سوالی درباره پرونده قتل ۱۰ نفر در رفسنجان به دست یک تبعه افغان و اینکه آیا بانک اطلاعاتی دارید که چه تعداد تبعه افغان در کشور هستند و چه تعداد از آنها در زندان هستند؟ گفت: هر کدام از این نکات دارای مسئول و متولی است و بانک اطلاعاتی اتباع و افغانستانی‌ها در وزارت کشور و اداره اتباع موجود است که این اداره اکنون در حال ارتقا به سازمان اتباع هست. اطلاعات دقیق را از آنجا و از مرجع متولی بگیرید. البته قوه قضاییه در حوزه اتباع  نشست های تخصصی  خوبی دارد.

ستایشی اظهارداشت: از قتلی که در رفسنجان رخ داده متاسف و نگران هستیم. در این رابطه یک تبعه افغانی به نام صمد سلیمانی در تاریخ ۱۶ مرداد سال جاری اقدام به قتل ۶ نفر از اتباع منطقه خود  و ۴ نفر ایرانی در رفسنجان بود که  اقدامات انتظامی و قضایی فوری انجام شد و با اینکه  فرد قصد فرار داشت ولی او را دستگیر کردند. این فرد  قبل از دستگیری با سلاح سرد اقدام به خودکشی کرد و از ناحیه شکم آسیب شدید دید و به لحاظ وضعیت  نابسامان  وخیمی که دارد اقدامات درمانی او در حال انجام است  و پس از تحقیقات لازم، رأی قاطعی صادر خواهد شد.

قاتل محیطبان کرمانشاهی متواری است 

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره پرونده قتل محیط بانی کرمانشاهی گفت: مطلع شدیم که چندی پیش، فردی به نام یوسف فلاحی داروندی توسط یکی از محیطبانان به نام برومند نجفی به قتل رسیده است. برای این پرونده پس از فرایند رسیدگی به اتهام قتل عمد حکم قصاص صادر شد و این رأی در دیوان عالی کشور هم تایید شد و البته اهتمام ویژه برای گذشت و اصلاح ذات البین در شرف نتیجه‌گیری بود و برخی به جای اینکه در راستای تحقق سازش و صلح قدم بردارند اعلام کردند که دادگاه در شرف این است که از اجرای حکم منحرف شود و منجر به این شد که پدر مقتول در زمان انتقال محکوم از دادگاه به زندان استفاده کرد و با سلاح جنگی این فرد را با شلیک سه گلوله مورد هدف قرار داد.

ستایشی افزود: اقدامات موثری انجام شد و به سرعت سلاح و اتومبیل وی کشف و فرد همراه دستگیر می شود و ضارب و فرد دیگر متواری هستند و با فوریت دستگیری قاتل در دستور کار قرار دارد و حکم شرعی و قانونی هم در رابطه با این اقدام انجام خواهد شد.

دستگیری اعضای باند قاچاق سلاح در خوزستان

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره دستگیری اعضای یک باند قاچاق سلاح در استان خوزستان گفت: دستگاه قضایی و ضابطان اهتمام دارند تا با همکاری یکدیگر با افرادی که امنیت و احساس امنیت را کم کنند برخورد قاطع داشته باشند.

وی ادامه داد: از این باند ۱۴۰ قبضه سلاح کشف شده است و سه نفر در این قضیه ذی مدخل بودند و از مبدا کشور همسایه این سلاح ها را به آنها تحویل داده‌اند و اکنون دو نفر دستگیر شدند و یک نفر دیگر هم تا ساعاتی دیگر سریع و عاجل مطابق موازین قانونی دستگیر خواهند شد.

تا پایان امسال همه مزایده‌های قوه قضاییه الکترونیکی برگزار می‌شود

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر زمان اجرای الکترونیکی شدن مزایده‌های اجرای احکام و اجرایی شدن ثبت و واریز نشدن این موارد به سامانه‌های خدمات الکترونیک دولت گفت: سامانه‌ای که اکنون در این زمینه مطرح است، متناسب با قانون برگزاری مناقصات است و بخش‌هایی از این سامانه نیاز به اصلاح دارد.

وی افزود: با تلاش مضاعف مرکز تجارت الکترونیک و همکاری مرکز آمار و فناوری اطلاعات و معاونت راهبردی قوه قضاییه در تلاش هستیم تا در فصل پاییز و در یکی از مجموعه‌های قضایی تهران بزرگ که احتمالا مجتمع قضایی صدر باشد، این سامانه به صورت آزمایشی راه اندازی شود.

ستایشی ادامه داد: پیش بینی بر این است تا پس از راه اندازی این سامانه، معایب، گلوگاه‌ها و مشکلات در زمینه مزایده نیز شناسایی و رفع شود همچنین درصدد هستیم تا در پایان سال ۱۴۰۱ تمام مزایده‌های قوه قضاییه به صورت الکترونیکی انجام شود.

وی افزود: علت تاخیر راه اندازی این سامانه دو اقدام اساسی؛ اصلاح سامانه تدارکات الکترونیکی دولت «ستاد» و عدم اتصال سامانه مدیریت پرونده‌های قضایی به سامانه تدارکات الکترونیکی دولت بود.

حضور فرزند حمید نوری در جلسه سخنگو

در پایان نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه فرزند حمید نوری در جلسه حضور یافت و سخنگوی قوه قضاییه ضمن اعلام اعتراض شدید به اقدام علیه حمید نوری از سوی دادگاه سوئد گفت: صلاحیت دادگاه و فرایند رسیدگی به پرونده آقای نوری را قبول نداریم.

مجید نوری با ابراز تعجب از اینکه چگونه با یک فرد اینگونه برخورد می‌شود و حقوق انسانی او را زیرپا می‌گذارند، گفت: ما با پلیس و عناصر شرکت‌کننده در دادگاه صحبت کردیم و نکته جالبی که وجود دارد این است که حتی برخی از ماموران پلیس سوئد هم از برخوردهایی که با پدرم می‌شود ابراز تأسف دارند و می‌گویند که برخورد با او منحصر به فرد است.

وی اظهارداشت: پدرم بیش از هزار روز در انفرادی بوده است و اکنون کمتر از ۴۰ روز تا برگزاری دادگاه تجدید نظر زمان دارد و این در حالیست که هنوز موفق به خواندن حکم صادره برای خود نشده است و هنوز با وکیل جدید برای او موافقت نکرده‌اند.

نوری افزود: پدرم تا پیش از این برای استفاده از سرویس بهداشتی از سلول خود خارج می‌شد اما اکنون این امکان را هم ندارد و از یک دریچه فقط گاهی به او چای می دهند.

وی اضافه کرد: غصه من این است که چرا با یک انسان اینگونه برخورد می‌کنند؛ البته روسیاهی برای خود ایجاد کرده‌اند./باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=250378
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه