رییس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد

احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک در صدر ماموریت‌ها

به گفته رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، این سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی را با سه راهبرد اصلی افزایش عملیات اکتشاف، توسعه زیربناها و راه اندازی معادن کوچک مقیاس در دستور کار قرار داده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، طبق اعلام ایمیدرو، خداداد غریب‌پور با بیان اینکه توسعه اکتشافات تا ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع، افزایش بودجه زیربناها و احیا معادن کوچک در ۳۱ استان گواه این مدعا است که همچنان بر ادامه این استراژی‌ها مصمم هستیم، اظهار کرد: براین اساس در ابتدا پایش امور معدنی استان‌ها در صدر برنامه‌های ایمیدرو قرار گرفته و اکنون نقاط مختلف کشور با رویکرد "رونق تولید و محرومیت زدایی" زیر چتر حمایتی ایمیدرو قرار گرفته است.

رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، خاطر نشان کرد: از ‌جمله استان‌هایی که در برنامه‌های توسعه‌ای ایمیدرو گنجانده شده، استان فارس است. در سفر اخیر به این استان برخی از اقدامات و برنامه‌های ایمیدرو برای این منطقه مورد اشاره قرار گرفت.

توسعه اکتشافات، مهمترین استراتژی ایمیدرو در استان فارس

وی افزود: عملیات اکتشاف، مهمترین استراتژی ایمیدرو در استان فارس است و بر این اساس در پهنه اکتشافی شمال استان فارس فاز عملیات شناسایی و پی‌جویی در مساحتی بالغ بر ۱۷ هزار کیلومتر مربع برنامه‌ریزی شده و تاکنون مطالعات فاز شناسایی با معرفی حدود ۵۵۰۰ کیلومتر مربع محدوده امیدبخش انجام و مطالعات فاز پی‌جویی در محدوده‌های امیدبخش معرفی شده فاز اول با پیمایش‌ها و نمونه‌برداری‌های صحرایی هم اکنون در حال انجام است که پس از تجزیه و تحلیل نتایج گزارش نهایی با معرفی محدوده‌های مستعد فلزی و غیرفلزی ارائه خواهد شد.

معاون وزیر صمت ضمن اشاره به اینکه طرح جامع مطالعات پتانسیل‌یابی مواد معدنی غرب استان فارس به مساحت حدود ۵۷۰۰ کیلومتر مربع در شمار برنامه‌های اکتشافی این استان قرار گرفته است، گفت: تمام مراحل مطالعاتی و اجرایی طرح به اتمام رسیده و با پیشرفت ۹۰ درصدی در مرحله اعلام نتایج آنالیز نمونه‌ها جهت ارائه گزارش پایانی پروژه و در ادامه تکمیل عملیات اکتشافی در محدوده‌های مستعد معرفی شده است.

غریب‌پور اعلام کرد: با توجه به اتمام عملیات شناسایی توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در پهنه‌های سه گانه استان فارس و معرفی ۱۴ محدوده امید بخش جهت طی روال قانونی و صدور پروانه اکتشاف، مقرر شده است بنابر امضای یک تفاهم‌نامه، ۱۴ محدوده امید بخش استان جهت واگذاری به ایمیدرو انجام و مطالعات اکتشاف تکمیلی در این محدوده‌ها توسط ایمیدرو انجام شود.

رییس هیات عامل ایمیدرو در ادامه تاکید کرد: طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس که در صدر ماموریت‌های ایمیدرو قرار گرفته است نیز در این استان دنبال می‌شود. در این زمینه بررسی معادن کرومیت، منگنز، هماتیت و دولومیت با پایش ۴۰ معدن انجام شد که منجر به معرفی هشت بلوک شد. در این طرح تاکنون ۵۱ معدن غیرفعال و فعال قابل توسعه به صورت موردی و استانی شناسایی شده است.

وی افزود: اقدام کلینیکی برروی ۵۰ معدن و احیاء، فعال سازی و توسعه ۲۵ معدن (فعال سازی چهار معدن کرومیت توسط بخش خصوصی و دو معدن متروکه و غیرفعال منگنز توسط بخش خصوصی در سال جاری) انجام شده است. هدفگذاری ما در اجرای این طرح (در استان فارس)، فعالسازی ۲۱ معدن و احداث دو واحد فرآوری است.

رونمایی از مدرن ترین خط تولید آلومینیوم

معاون وزیر صمت بیان کرد: یکی از پروژه‌های مهم این استان، کارخانه آلومینیوم جنوب (سالکو) به عنوان مدرن‌ترین و بزرگترین خط تولید آلومینیوم کشور است که ایمیدرو و هلدینگ غدیر به عنوان سهامدار، اقدامات لازم برای راه اندازی آن را در منطقه ویژه اقتصادی لامرد انجام دادند و این پروژه کلیدی با فرمان رییس جمهور در مدار تولید قرار گرفت. شرکت آلومینیوم جنوب با سرمایه گذاری ۱.۲ میلیارد دلار راه‌اندازی شده و دیگ‌های مربوطه به صورت مستمر وارد مدار تولید می‌شوند. در راستای توسعه طرح فوق، واحد آندسازی سالکو در آبان ماه امسال راه اندازی خواهد شد.

غریب پور ادامه داد: پیگیری احداث اتوبان لامرد به پارسیان با پیگیری وزارت راه و شهرسازی و تأمین اعتبار سهم مربوط به ایمیدرو درحال انجام است. همچنین پروژه انتقال آب از خلیج فارس به منطقه ویژه صنایع انرژی بر لامرد در حال آغاز است.

فولاد نی‌ریز و گندله‌سازی خرامه

رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: تکمیل پروژه احیای نی‌ریز و تسریع در تکمیل پروژه فولادسازی از جمله دیگر اقدامات این سازمان در استان فارس به شمار می‌آید. در حال حاضر قراردادهای ساخت تجهیزات خارجی منعقد شده و فولادسازی در حال اجرا است و تاکنون پیشرفت این طرح به ۵۳ درصد رسیده است. به منظور توسعه زیربناها در این طرح، پروژه انتقال آب از سد چشمه عاشق نی ریز به مجتمع فولاد غدیر نیریز در حال انجام است.

غریب پور افزود: طرح احداث گندله سازی خرامه با مشارکت بخش خصوصی با سرمایه گذاری ۱۰۵ میلیون یورو و ۱۵۰ میلیارد تومان در حال اجرا است. از سوی دیگر به منظور توسعه حمل و نقل جاده ای طرح فوق، قطعه دوم جاده خرامه نی ریز با اعتبار ۱۰۲۰ میلیارد تومانی در سال جاری آغاز می شود. پروژه این مسیر ۳۰کیلومتری در مرحله مناقصه قرار دارد.

وی ادامه داد: همچنین کنسرسیوم احداث کارخانه فرآوری آهن هماتیتی در شمال استان فارس بین معدنکاران منطقه ده بید و بوانات، خرم بید کنسرسیومی در حال نهایی شدن است که با تشکیل این کنسرسیوم علاوه بر احداث کارخانه آهن هماتیتی، ۱۴ معدن موجود در منطقه که در حال حاضر عمدتا یا تعطیل و یا با حداقل ظرفیت مشغول فعالیت هستند، فعال شده و با بالاترین ظرفیت خودبه استخراج مواد معدنی خواهند پرداخت.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: استفاده بهینه از خاک های صنعتی استان از دیگر برنامه های ایمیدرو است. به این منظور مطالعات امکان سنجی جدایش و استحصال کانی پیروفیلیت و آهن زدایی از ذخایر خاک نسوز مناطق مستعد استان فارس توسط این سازمان در حال پیگیری است.

غریب پور اعلام کرد: از دیگر اقدامات در دست اقدام ایمیدرو در استان فارس می توان به احداث کارخانه تولید آجر از مارن، حمایت از احداث کارخانه تولید کاغذ از سنگ در خرامه، شرکت مشترک بخش خصوصی جهت احداث یک واحد ۲۰۰ هزار تنی محصولات آلومینیومی در لامرد، مطالعات بر روی دریاچه های استان، احداث کارخانه آهک (PCC) در شهرستان داراب، انعقاد قرارداد احداث کارخانه تولید سدیم سیانید با مشارکت بخش خصوصی اشاره کرد./ایسنا

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=202052
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه