میهن صنعت :

اوج باران شهابی ربعی در آسمان فردا

میهن صنعت : بارش شهابی ربعی در حالی فردا پنج‌شنبه به اوج فعالیت خود می‌رسد که ماه با درخشندگی بسیار در آسمان حضور دارد.

میهن صنعت : بارش شهابی ربعی در حالی فردا پنج‌شنبه به اوج فعالیت خود می‌رسد که ماه با درخشندگی بسیار در آسمان حضور دارد.

بارش شهابی ربعی یکی از پربارترین بارشهای شهابی سال است به گونه‌ای که تعداد شهاب‌هایی که در هر ساعت مشاهده می‌شود (ZHR) در زمان اوج بارش  به حدود 90 شهاب می‌رسد. از این رو این بارش جزء بارشهای شهابی بزرگ سال محسوب می‌شود.

سرعت میانگین شهاب‌های این بارش در برابر زمین در حدود 41 کیلومتر در ساعت است که نسبت به بسیاری از بارشهای شهابی سرعت کمی دارد. این امر باعث کمتر شدن تعداد شهاب‌های قابل مشاهده است. این بارش معمولا در روز 11 دی ‌آغاز می‌شود، روز 14 دی به اوج و در روز 17دی به پایان می‌‌رسد.
 
این بارش بر خلاف برخی از بارشهای شهابی مانند برساوشی که بازه زمانی خیلی بلندی دارند، بازه زمانی بسیار کوتاهی دارد. کوتاه بودن بازه زمانی این بارش نشان‌دهنده نازک بودن توده ذرات منشا این بارش است.
 
در سال جاری نیز شاهد بارش ربعی هستیم که در روز 14 دی به اوج بارش خود می‌رسد.
 
بارش شهابی با کانونی ناشناخته

خسرو جعفری زاده- دبیر انجمن نجوم اهواز در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه بارش شهابی ربعی در دی ماه هر سال فعال می‌شود، افزود: این بارش شهابی در بازه زمانی چند روزه فعالیت می‌کند و امسال نیز در روز  14دی ماه به اوج بارش خواهد رسید.
 
وی با تاکید بر اینکه "ربعی" نام صورت‌ فلکی است که امروزه جایی در نقشه‌های ستاره‌شناسی ندارد، اظهار داشت: ولی در گذشته مکان آن در بین صورت ‌فلکی گاوچران (عواء) و اژدها قرار داشته است.
 
کانون بارش شهابی ربعی که در مرکز فلش ها قرار دارد
 

 
جزئیات بارش شهابی

وی بارش شهابی ربعی را یکی از بارشهای معروف سال دانست و خاطر نشان کرد: این بارش در ساعت 11 صبح فردا پنجشنبه 14 دی به اوج فعالیت خود می‌رسد.
 
جعفری زاده تعداد شهاب‌های این بارش را متغییر دانست و ادامه داد: تعداد شهاب‌هایی که می‌توان در یک ساعت مشاهده کرد بین 60 تا 200 شهاب در ساعت است.
 
بارش شهابی ربعی سال 1386

 
وجود ماه در آسمان و بارش شهابی
 
جعفری زاده به وضعیت ماه در زمان اوج بارش اشاره کرد و در این باره توضیح داد: در زمان اوج بارش فاز (درخشندگی) ماه برابر با 74.7 درصد است که به دلیل نور زیاد ماه رصد بارش شهابی را با مشکل مواجه می‌کند.
 
بهترین زمان رصد بارش شهابی

وی بهترین زمان برای رصد این بارش شهابی را قبل از طلوع خورشید دانست و در عین حال یادآور شد: با غروب ماه در ساعت 2:45 دقیقه روز 14 دی ممکن است شهاب‌های کم نور بارش شهابی ربعی را مشاهده کرد.به گزارش خبرنگار مهر، جعفری زاده خاطر نشان کرد: کانون بارش در ساعت 12:15 دقیقه از افق شمال شرقی طلوع خواهد کرد.

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=8655
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه