میهن صنعت:

صندلی‌های با حسگر ضربان قلب برای تشخیص راننده‌های خواب‌آلود

میهن صنعت: یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه ناتینگهام ترنت انگلستان بر روی راه‌حل این خطر در رانندگی کار می‌کنند. آن‌ها این کار را با استفاده از یک دسته حسگر در صندلی خودرو انجام می‌دهند. این حسگرها، میزان ضربان قلب راننده را تشخیص می‌دهند و اگر این میزان کم شد

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، و به نقل از پدال خواب‌آلودگی در پشت فرمان هم برای خود راننده و هم دیگر اتومبیل‌های جاده بسیار خطرناک است. بر این اساس، یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه ناتینگهام ترنت انگلستان بر روی راه‌حل این خطر در رانندگی کار می‌کنند. آن‌ها این کار را با استفاده از یک دسته حسگر در صندلی خودرو انجام می‌دهند. این حسگرها، میزان ضربان قلب راننده را تشخیص می‌دهند و اگر این میزان کم شد، به راننده هشدار می‌دهند.

«پلسی سمیکانداکتور» یک کمپانی بریتانیایی است که در این پروژه با دانشگاه مذکور همکاری می‌کند و در حال حاضر، موفق به استفاده از سنسورهای خازنی در صندلی راننده و ثبت نوار قلبی فرد شده است.

محققان برای ایجاد یک سیستم که برجستگی نداشته و مزاحم راننده نباشد، از یک پوشش معمولی حاوی سنسورها استفاده کرده‌اند؛ این در حالی است که صندلی‌های کنونی خودروها، از ابزارهای جداگانه به این منظور استفاده می‌کنند. این تیم تحقیقاتی در حال حاضر یک نمونه اولیه دارند که کارایی مناسبی از خود نشان می‌دهد. ولی با این حال، طبق گفته خودشان، نیاز به بهینه‌سازی در ثبات عملکرد و قابلیت‌اطمینان دارد تا بتواند کارآیی کاملی در مواقع لزوم داشته باشد. در واقع، اطلاعات جمع‌آوری می‌شوند، ولی همیشه قابل‌اعتماد و قابل‌استفاده نیستند.

این سیستم هنگامی که راننده در حال به‌خواب رفتن باشد، تنها یک هشدار می‌فرستد و راننده در واکنش باید به کنار جاده برود. اگر به هشدار سیستم توجهی نشود، اینجاست که این تکنولوژی می‌تواند گامی فراتر برود و سیستم‌هایی مانند کنترل هوشمند حرکتی و کنترل عبور بین خطوط را به کار بیندازد و خودرو را در یک مسیر ایمن هدایت کند. همچنین این سیستم می‌تواند به منظور اقدامات بیشتر، اطلاعات را به یک مرکز کنترل ارسال کند. برخی ممکن است از مداخله این سیستم در رانندگی‌شان چندان خوششان نیاید، ولی وقتی یک سیستم در جهت حفظ جان انسان‌ها عمل کند، دیگر جای بحثی باقی نمی‌ماند.

مبلغی در حدود ۱۵۰ هزار دلار برای توسعه این پروژه درنظر گرفته شده است. البته هیچ بازه زمانی خاصی برای مشاهده این تکنولوژی در اتومبیل‌ها تعیین نشده، ولی در همین حال، دیدن قدم‌های مثبت در این جهت امیدوار کننده است.

 

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=54424
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه