«میهن صنعت»:

علاقه فولاد مبارکه به فروش مچینگ

  از زمان قیمت گذاری محصولات فولادی مدیران شرکت فولاد مبارکه اصفهان جزو سرسخت ترین مخالفان این موضوع بودند و البته خیلی ها نیز با استدلالهایی نقش چند شرکت فولادی بزرگ را در آشفته بازار محصولات آن بسیار پر رنگ ارزیابی می کردند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«میهن صنعت»،  از زمان قیمت گذاری محصولات فولادی مدیران شرکت فولاد مبارکه اصفهان جزو سرسخت ترین مخالفان این موضوع بودند و البته خیلی ها نیز با استدلالهایی نقش چند شرکت فولادی بزرگ را در آشفته بازار محصولات آن بسیار پر رنگ ارزیابی می کردند. برای فعالان حوزه فولاد فروش مچینگ خیلی آشناست. از سال ۹۹ این سیستم وضعیت آشفته ای در بازار اقتصادی کشور به وجود آورد.

سامانه مچینگ یا خریداری از کالای مازاد معاملات بدین شکل است که اگر تمامی حجم عرضه شده کالای مورد نظر در تالار بورس کالا مورد معامله قرار نگرفت، بخش باقی مانده و معامله نشده، با قیمت پایه در سیستم مازاد عرضه و یا مچینگ قرار گیرد. در این میان کاهش برخی عرضه ها در بورس کالا عملاً زمینه افزایش قیمت را ایجاد کرد. البته در این وضعیت برخی لابی در خرید و فروش فولاد در بازار آزاد را مهمترین دلیل کاهش عرضه ها می دانستند.

به گفته بسیاری از فعالان مهمترین مشکل فروش مچینگ در بورس کالا این است که مازاد عرضه به صورت مچینگ معامله نمی‌شود بلکه از عرضه اصلی تالار کم می‌شود. یکی دیگر از مشکلات این است که نظارتی بر سهمیه خریداران نیست و موضوع بعدی که بسیار حائز توجه خواهد بود عدم شفافیت در خصوص متر و معیار تخصیص ورقهای فولادی به خریداران است.

لزوم ایجاد شفافیت در معاملات خارج از بورس کالا برای فولاد مبارکه اصفهان

در صورتهای مالی فولاد مبارکه اصفهان نیز مشخص نیست که چه تعداد از خریداران محصولات این شرکت را در بورس کالا خریداری کرده اند و جه تعداد در قالب مچینگ و این موضوع ابهامات معاملاتی این سیستم را کمافی السابق قوی نگه می دارد.

بررسیها نشان می دهد که در پایان ۶ ماهه سال قبل فولاد مبارکه اصفهان بیش از ۶۰۹ هزار و ۷۲۰ تن از محصولات خود را خارج از بورس کالا و در قالب مچینگ به فروش رساند که مبلغ ریالی آن ۱۱۰ هزار و ۹۲۵ میلیون ریال بود که نسبت به دوره مشابه سال ۹۹ اگرچه به لحاظ تناژ عرضه کاهش دارد اما به جهت افزایش قیمت ها رشد ۱۰۳ درصدی را نشان میدهد.

یه گزارش رصد روز، گفتنی است مجموع فروش فولادیها در بورس کالا طی این مدت ۲ میلیون و ۹۷۸ هزار و ۵۶۴ تن بود که از این مقدار ۶۰۹ هزار و ۷۲۳ تن آن در قالب مچینگ فروخته شد.

اما سؤال اینجاست با وجود ابهاماتی که در این سیستم وجود دارد آیا سازمان بورس و بورس کالا نباید ساز و کاری را فراهم کند که تمامی اطلاعات و جزئیات خرید و فروش در این سیستم به روشنی مشخص شود تا اگر برخی از بنگاهها بیش از سهمیه مورد نظر ، ورق فولادی دریافت کردند از آن جلوگیری شود؟

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=243373
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه