معاون وزیر نفت خبر داد

کمتر از یک‌ماه دیگر تا افتتاح فاز دوم ستاره خلیج فارس، با حضور رییس‌جمهور

مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی از افتتاح فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس در کم تر از یک ماه دیگر با حضور رییس جمهور خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «میهن صنعت»، علیرضا صادق آبادی در نشست خبری که صبح امروز در محل شرکت نفت ستاره خلیج فارس برگزار شد درمورد وضعیت تولید بنزین یورو ٤در پالایشگاه های اراک، تبریز، اصفهان و آبادان توضیح داد:به طور کلی از این پالایشگاه ها ٣٢میلیون لیتر در روز بنزین یورو ٤تولید میشود و متوسط عملکرد روزانه ٢٨میلیون لیتر است. میزان تولید بنزین یورو ٤در پالایشگاه ستاره خلیج فارس ١١میلیون لیتر در روز است.

وی درمورد وضعیت تولید نفت گاز یورو نیز اظهار کرد: نفت گاز یورو در پالایشگا های تهران، اراک، اصفهان و لاوان روزانه ٢٨میلیون لیتر و متوسط عملکرد ٢٦میلیون لیتر است.

جزییات تولید بنزین یورو ٤ در کشور

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی درمورد مجموع تولید بنزین در کشور گفت: متوسط تولید بنزین در سه ماهه نخست سال ٦٠میلیون لیتر بود که در سه ماهه اخر به ٧٨میلیون لیتر رسید. از این میزان تولید در ستاره خلیج فارس ٩میلیون لیتر افزاش داشته و ٩میلیون لیتر دیگر در پالایشگاه های بندرعباس، آبادان، اراک و تبریز بوده است.

صادق آبادی درمورد چشم انداز تولید بنزین یورو در انتهای سال ۱۳۹۷ گفت: به طور کلی میزان تولید بنزین یورو تا انتهای سال ١٣٩٧ به ٢٨میلیون لیتر میرسد. ظرفیت ٢.٥میلیون لیتر در پالایشگاه لاوان تا شهریور به سه میلیون لیتر میرسد. ظرفیت بنزین یورو در پالایشگاه آبادان به ٩تا ١٠میلیون لیتر میرسد که دو میلیون آن بنزین سبز است.

وی درمورد تولید بنزین یورو ٥نیز عنوان کرد: تولید بنزین یورو ٥ در فاز اول ستاره ١٢میلیون لیتر در روز بود که در فاز دو و سه به ٣٦میلیون لیتر میرسد. به طور کلی باید طبق قانون هوای پاک از ١٠٥میلیون لیتر تولید بنزین در کشور ٨٨ میلیون لیتر باید تا سال ۱۳۹۹ یورو باشد که این هدف تا اخر سال ٩٧محقق میشود.

افتتاح فاز دو ستاره تا یک ماه دیگر با حضور رییس جمهور

معاون وزیر نفت در ادامه از حضور رییس جمهور در افتتاح فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس خبر داد و افزود: در اواخر سال ١٣٩٦عملیات پیش راه اندازی فاز دوم ستاره انجام شد و در سال ١٣٩٧راه اندازی شد. فاز دوم قبل از ماه رمضان با حضور رییس جمهور افتتاح میشود و فاز سوم در انتهای سال ٩٧به مدار می آید.

صادق‌آبادی در مورد جزییات تولید نفت گاز در کشور نیز گفت: قرار است ۲۸ میلیون لیتر به نفت گاز موجود کشور اضافه شود که هشت میلیون لیتر آن از ستاره خلیج فارس تامین می‌شود و چهار میلیون لیتر دیگر با به مدار آمدن واحد سوم ستاره تامین خواهد شد. همچنین واحد نفت گاز پالایشگاه تبریز در حال راه‌اندازی است و در تیرماه شش میلیون لیتر به ظرفیت نفت گاز یورو کشور اضافه خواهد کرد.

وی ادامه داد: واحد نفت گاز پالایشگاه اصفهان ۱۵ میلیون لیتر ظرفیت دارد که تلاش می‌کنیم تا انتهای سال ۱۳۹۷ یا سه ماهه اول سال ۱۳۹۸ از این ظرفیت استفاده شود و ۷۳ میلیون لیتر به ظرفیت ۱۰۵ میلیون لیتر نفت گاز یورو شود

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در مورد متوسط مصرف بنزین در کشور، اظهار کرد: متوسط مصرف بنزین در ماه فروردین‌ ۱۳۹۷ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱.۳ درصد رشد داشته و میزان نفت گاز نیز ۱۰ درصد رشد داشته است. به طور کلی متوسط میزان مصرف بنزین در سال ۱۳۹۰ نسبت به سال ۱۳۸۹، ۵.۹۳ درصد، در سال ۱۳۹۱ نسبت به سال ۱۳۹۰، ۷.۸۵ درصد، در سال ۱۳۹۲ نسبت به سال ۱۳۹۱، ۱.۷۴ درصد، در سال ۱۳۹۳ نسبت به سال ۱۳۹۲، دو درصد، در سال ۱۳۹۴ نسبت به سال ۱۳۹۳، ۵.۲۸ درصد رشد داشته و پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۳۹۷، ۹ درصد رشد مصرف داشته باشیم.

صادق‌آبادی تاکید کرد: در سال ۱۳۹۷ تقریبا همه پالایشگاه‌ها وارد تعمیرات اساسی و نیمه اساسی می‌شود و سعی شده برنامه اورهال طوری باشد که کمترین تاثیر را در متوسط میزان تولید داشته باشد.

در تقاضای مصرف بنزین در کشور باید برنامه‌ریزی شود

وی در ادامه در مورد زمان قطع واردات بنزین و زمان صادرات بنزین، توضیح داد: بخشی از این موضوع به طرف تولید و بخشی دیگر به طرف مصرف بستگی دارد. برای سال ۱۳۹۷ رشد ۹ درصدی مصرف بنزین پیش بینی شده است. رشدی که در هیچ جای دنیا با آن مواجه نیستیم. این برنامه‌ریزی باید در مصرف انجام شود. در حال حاضر روز به روز به مصرف بنزین کشور اضافه می‌شود و ما هم طرف تقاضا را پوشش می‌دهیم، اما باید برای طرف تقاضا برنامه‌ریزی شود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ادامه داد: یک بخشی از آن برعهده ما است و باید سبد سوخت را متنوع‌سازی کنیم و سهم سی ان جی و ال پی جی را افزایش دهیم.

امضای قرارداد یکی از پالایشگاه‌های سیراف با شرکت چینی

صادق‌آبادی با اشاره به فرآیند تکمیل پالایشگاه سیراف، گفت: LC چهار پالایشگاه نافذ شده است و قرارداد برای یکی از پالایشگاه‌ها با یک شرکت چینی در حال مذاکره است. سه پالایشگاه دیگر هنوز قرارداد APC نافذ نشده است، اما کنسرسیومی از شرکت‌های ایرانی در حال مذاکره هستند.

پیش‌بینی تاثیر تحریهای احتمالی علیه ایران بر پالایشگاه کشور

وی در مورد تحریم‌های احتمالی علیه ایران و تاثیر آن بر پالایشگاه‌های کشور، اظهار کرد: در حال حاضر تجهیزات مختلف همه پروژه‌ها خریداری شده است. تجربه ایران در صنعت پالایشگاه‌سازی فوق‌العاده است. ایران توانست پیچیده‌ترین تجهیزات را در پالایشگاه ستاره بسازد، بنابراین نمی‌توان گفت اگر تحریم‌ها باز گردد نمی‌توان کاری کرد. در تحریم‌ها ظرفیت‌های بسیاری در کشور ایجاد شد و نمونه آن ساخت پالایشگاه ستاره است که بزرگترین پالایشگاه دنیا محسوب می شود.

کاهش ۱۵۰۰ میلیارد تومانی بودجه پالایش و پخش

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی از کاهش ۱۵۰۰ میلیاردی بودجه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در سال ۱۳۹۷ خبر داد و گفت: هر سال در یکی از ردیف‌های بودجه بندی به نام عوارض توسعه و نوسازی وجود داشت که پنج درصد از عواید این شرکت به نوسازی خطوط لوله و زیرساخت‌ها اختصاص می‌یافت که این بند در سال ۱۳۹۷ حذف شده است و باید از راه‌های دیگر تامین شود.

آخرین میزان تولید بنزین در فاز دوم ستاره

صادق‌آبادی در مورد آخرین میزان تولید بنزین در فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ادامه داد: در ابتدا از این فاز ۱۱ میلیون لیتر بنزین تولید شد که به ۱۶ میلیون لیتر رسیده و در پنج اردیبهشت‌ماه به ۲۲ میلیون لیتر می‌رسد کیفیت آن هم یورو ۵ است. در فاز یک و دو از کاتالیست ساخت داخل استفاده کردیم. همچنین اکتان بنزین ۹۱.۶ است. گوگرد یورو ۵ باید کمتر از ۱۰ باشد که بنزین ستاره کمتر از نیم PPM گوگرد دارد.

وی در ادامه با بیان این که بودجه ۲۶۰ میلیون یورویی توسط رییس جمهور برای ستاره تصویب شد، اظهار کرد: از این میزان ۱۲۰ میلیون یورو از محل فروش فرآورده تامین شده ۱۲۰ میلیون یورو هم از صندوق توسعه ملی نافذ می‌شود از سوی دیگر در این مدت طلب زیادی از سازندگان و پیمانکاران اخذ شده و مشکلی در این رابطه وجود ندارد.

انتهای پیام

لینک کوتاه خبر: https://mihansanat.ir/?p=151210
برچسب‌ها :

دیدگاه شما

0 دیدگاه